Nekaj o fotografu

Fotografija in narava sta že od nekdaj del mojega življenja. Ker sem že od zgodnjega otroštva živel na podeželju, sem ves prosti čas preživel v raziskovanju narave. Ko sem bil star 10 let, sta mi starša dala prvi analogni fotoaparat. Spomnim se, kako sem se razveselil svojih prvih fotografij.
O tem, da se želim s fotografiranjem – predvsem narave in živali – ukvarajati bolj resno, sem začel razmišljati v zgodnjih najstniških letih, predvsem zaradi vpliva mojega strica Vlada Korata, ki je prav tako navdušen fotograf. V tem obdobju sva veliko skupaj plezala in planinarila. Vselej sva ob svojih podvigih tudi fotografirala. Tako sem se, ko je prišel čas za študij, odločil za fotografsko smer na Višji strokovni šoli za oblikovanje materijalov in fotografijo v Sežani in pridobil naziv inžiner fotografije.
Danes se s fotografijo narave in živali ukvarjam ljubiteljsko. Zame je največja nagrada, da me pri moji zagnanosti podpirata žena Estera in hči Zarja. Po vsakem mojem foto-sprehodu se namreč najbolj razveselita, ko z njima delim doživete trenutke v naravi.

error: Content is protected !!